Oranje naar finale jeugdtoernooi Toulon

22 mei 2006, 21:23

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft zich weten te kwalificeren voor de finale van het internationaal zeer aansprekende jeugdtoernooi in Toulon. De ploeg versloeg in de halve finale Portugal met 1-0. Het enige doelpunt kwam in de 73e minuut op naam van Otman Bakkal.

Oranje beëindigde het duel met tien man nadat Dustley Mulder een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Nederland treft woensdag in de finale de winnaar van de wedstrijd tussen gastland Frankrijk en China. 

Trainer Wim van Zwam toonde zich uiteraard bijzonder blij met de zwaarbevochten zege. "Het was een moeilijke wedstrijd, waarin we te weinig van onze eigen kwaliteiten uitgingen. We lieten ons het spel opleggen door de Portugezen. Voorin kwamen we power tekort en op het middenveld waren we de bal snel kwijt. En tijdens de Portugese opbouw waren we te afwachtend. Maar het allerbelangrijkste is dat we elkaar als team niet hebben laten zakken", zegt hij op de website van de KNVB.

De finaleplaats is voor Van Zwam een enigszins onverwacht succes. "We zaten in een sterke poule en dan moet je, zoals altijd in een toernooi, wat geluk hebben. Tegen Frankrijk hebben we goed gespeeld, tegen Colombia en Mexico minder, maar hebben we wel keihard gewerkt. Dat is met Nederlandse ploegen wel eens anders geweest. Het is fijn om te constateren dat we op basis daarvan niet zijn afgehaakt''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen