Tien man Hull City via strafschoppen langs Newcastle

29 november 2016, 23:27

Hull City heeft zich ondanks een rode kaart voor Dieumerci Mbokani weten te plaatsen voor de halve finale van de League Cup. Newcastle United werd uitgeschakeld na strafschoppen, omdat het na 120 minuten nog altijd 1-1 stond. In de beslissende reeks miste de Championship-club liefst drie van haar vier penalty's. 

Het spektakel bij Hull City – Newcastle United zat opgeborgen in het tweede deel van de wedstrijd, al kreeg met name Newcastle ook wat mogelijkheden in de eerste helft. Uiteindelijke stond het ook na negentig minuten nog 0-0, maar moest Hull het met een man minder doen, na een rode kaart voor Dieumerci Mbokani. De aanvaller kreeg rood na een confrontatie met Jamaal Lascelles, die er vanaf kwam met een gele prent.

In de verlenging leken de bezoekers aan het langste eind te trekken. De voorzet van Vurnon Anita werd door Mohamed Diamé tot doelpunt gepromoveerd. Robert Snodgrass was attent genoeg om de 1-1 binnen te tikken, nadat Matz Selz een eerste schot niet goed verwerkte. Mede door de van AZ gehuurde Henriksen werd Hull nog vaak gevaarlijk met tien man, maar strafschoppen waren onafwendbaar.

In de serie ging het volledig fout voor Newcastle. Jonjo Shelvey en Dwight Gayle misten, waardoor Hull direct op een 2-0 voorsprong kwam. Oud-Vitessenaar Christian Atsu scoorde wel, maar nadat ook nog eens Yoan Gouffran zijn strafschop gekeerd zag worden, was het bekerverhaal van The Magpies voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen