Piepjonge Woodburn schiet record van Owen uit de boeken

29 november 2016 – Het is over een paar maanden twintig jaar geleden dat Michael Owen zijn eerste treffer in dienst van Liverpool. De spits was destijds zeventien jaar en 145 dagen. Daarmee was hij lang de jongste doelpuntenmaker van Liverpool ooit, totdat dinsdagavond Ben Woodburn langskwam.

Piepjonge Woodburn schiet record van Owen uit de boeken

De Welshe aanvaller is precies honderd dagen jonger dan Owen bij het maken van zijn eerste goal. Hij maakte daarmee bovendien direct een einde aan de illusies van Leeds United (2-0), waardoor The Reds zich mogen melden in de halve finale van de League Cup.

"We weten dat het een jonkie is, maar zo oogt hij niet tijdens de trainingen", zegt een trotse Jürgen Klopp tegenover de BBC. "Het is natuurlijk een prachtig verhaal voor hem en iedereen gunt het hem ook. Er werd alleen maar gelachen in de kleedkamer."

Toch speelde Liverpool volgens de Duitse manager niet zijn beste wedstrijd. "We zijn wel eens creatiever voor de dag gekomen. We hadden het veel beter kunnen doen en na rust gebeurde dat ook. Uiteindelijk hebben we ook meer gecreëerd en terecht gewonnen."

Liverpool treft in de halve finale mogelijk Hull City dat zich dinsdagavond ook plaatste. De andere twee halvefinalisten komen uit de wedstrijden Arsenal – Southampton en Manchester United – West Ham United.

Eredivisie

gerelateerd