Officieel: Southgate tot 2020 bondscoach van Engeland

30 november 2016, 16:09   Bijgewerkt: 30 november 2016, 16:33

Wat de afgelopen tijd al zwaar in de lucht hing, is woensdag officieel gemaakt door de FA. De Engelse voetbalbond heeft Gareth Southgate aangesteld als de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg. De voormalig verdediger stond de afgelopen tijd al op interim-basis voor de groep bij The Three Lions, waar hij de op dubieuze wijze vertrokken Sam Allardyce opgevolgd heeft. Southgate blijft aan tot en met het EK 2020.

Allardyce kreeg de taak om na het mislukte EK 2016 onder Roy Hodgson de boel op de rit te krijgen bij de nationale ploeg van Engeland, maar werkte zichzelf in september als kersverse bondscoach in de nesten. De oefenmeester werd in de val gelokt door Britse undercoverjournalisten, die hem verleid hadden om te vertellen over manieren waarop transferregels kan omzeilen. Door het bizarre incident waren de dagen van Allardyce geteld bij de FA. In plaats van het direct aanstellen van een nieuwe keuzeheer, werd Southgate vanuit Jong Engeland doorgeschoven naar de Engelse hoofdmacht. Deze interim-periode is de FA goed bevallen, waardoor de samenwerking permanent gemaakt is.

De interim-periode is Southgate zelf ook goed bevallen. "Ik heb ervan genoten om rond de afgelopen vier interlands met de jongens te werken. Ik geloof dat er een grote potentie in deze ploeg schuilt. Ik ben vastberaden om alles te geven en de mensen in Engeland weer trots te maken op de ploeg. Iedereen moet kunnen genieten van alle ontwikkelingen."

De oefeninterland tegen Duitsland in Dortmund op 22 maart wordt de eerste wedstrijd waarbij Southgate niet op interim-, maar op permanente basis in de dug-out zit bij Engeland. Daarna staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen op Wembley (26 maart) op het menu. Southgate speelde in zijn carrière voor Crystal Palace, Aston Villa en Middlesbrough en is zelf 57-voudig international. Na zijn actieve carrière was hij bij de FA werkzaam als hoofd opleidingen en bondscoach van Jong Engeland.

[photo,101241,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen