Clasie kegelt Arsenal eruit met eerste goal in Engeland

30 november 2016, 22:44   Bijgewerkt: 30 november 2016, 23:02

Southampton heeft woensdagavond voor de eerste keer sinds het seizoen 1986/1987 de halve finale van de League Cup bereikt. The Saints wisten een knappe 0-2 overwinning bij Arsenal te realiseren. Er was in het Emirates Stadium een hoofdrol weggelegd voor Jordy Clasie, die met een pegel de basis legde voor de mooie winst.

Arsenal was voor de League Cup-kwartfinale tegen Southampton al negentien wedstrijden op rij ongeslagen, maar daar was niets van af te lezen in het bekerduel. The Gunners kwamen zéér flets voor de dag en dat was mede te danken aan het feit dat manager Arsene Wenger een B-elftal het veld in stuurde. Belangrijke spelers als Alexis Sánchez, Mesut Özil en Olivier Giroud waren niet van de partij.

Daar wist Southampton optimaal van te profiteren. De ploeg van manager Claude Puel oogde zeer stabiel in Noord-Londen en was bovendien dodelijk effectief. Waar Arsenal voor rust geen enkel schot op doel wist te profiteren, zorgden de bezoekers in de eerste helft met hun beide schoten voor dat de bal twee keer in het netje lag. Door deze efficiënte eerste helft werd het duel al voor rust beslist: 0-2.

In de halve finale komt Southampton tegenover Hull City, Liverpool of Manchester United te staan. Laatstgenoemde club wist zich ten koste van West Ham United een plaats bij de laatste vier te verschaffen.