Salomon Kalou speelt na WK voor Ivoorkust

22 mei 2006, 23:03

Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou zal nooit uitkomen voor het Nederlands elftal. De spits was lange tijd in beeld om namens Nederland uit te komen op het WK, maar zal zich na het WK plotseling weer beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van zijn geboorteland Ivoorkust. Dat verklaart de aanvaller in Sportweek. "Ik moet verder", stelt hij.

In Sportweek is Kalou openhartig over zijn toekomst, die volgens de aanvaller in ieder geval niet in Nederland ligt. "Na het WK ga ik doen wat ik mijn broer Bonaventure heb beloofd: voor Ivoorkust spelen. Iedereen weet dat ik graag voor het Nederlands elftal was uitgekomen op het WK in Duitsland. Daar heb ik alles aan gedaan, daar hebben bondscoach Marco van Basten en meneer Cruijff alles aan gedaan. Alleen wilde mevrouw Verdonk dat niet. Er zit voor mij niets anders op, daar ik niet verwacht nog lang in Nederland te voetballen. Ik moet verder met mijn carrière, wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling."

Kalou werd de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Chelsea, maar de spits zelf lijkt een transfer naar Valencia meer te zien zitten. "Valencia speelt in mijn favoriete systeem, met een diepe spits en een soort schaduwspits daarachter én met mensen op de flanken. Ze spelen Champions League en Valencia lijkt me bovendien een heerlijke stad", zegt Kalou over de Spaanse topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen