Heracles klimt naar achtste positie na thuiszege op NEC

2 december 2016, 22:21   Bijgewerkt: 2 december 2016, 22:53

Heracles Almelo heeft het eredivisie-weekend vanavond geopend met een verdiende thuiszege op N.E.C. De Almeloërs speelden zeker geen grootse wedstrijd, maar wisten hun kansen wel te benutten. N.E.C. wist hier met een verdedigende instelling te weinig tegenover te zetten en moest derhalve met lege handen terug naar Nijmegen. Lerin Duarte opende na 37 minuten de score, waarna Samuel Armenteros zo'n tien minuten voor tijd het karwei afmaakte met zijn zevende treffer van het seizoen: 2-0.

De druk op de Nijmegenaren hield in de openingsfase aan, maar tot echt gevaar leidde dit in eerste instantie nauwelijks. Dat had grotendeels te maken met de defensieve instelling waarmee trainer Peter Hyballa zijn ploeg het veld in had gestuurd. Die tactiek leek het grootste gedeelte van de eerste helft nog behoorlijk te werken, want hoewel N.E.C onder druk stond liet de openingstreffer van Heracles tot de 37e minuut op zicht wachten. Lerin Duarte schoot van houdbare afstand op goal, maar doordat zijn poging van richting werd veranderd kon Delle ditmaal niets doen en moest hij voor de eerste keer deze wedstrijd vissen: 1-0. Doordat Kévin Mayi vlak na de openingstreffer aan de andere kant op de paal kopte werd dit tevens de ruststand.

Die kwam er na ruim tachtig minuten, toen Samuel Armenteros aan het eind stond van een goede aanval die werd ingelijd door een uitglijder van Ferdi Kadioglu. De bal kwam terecht bij Jarolsav Navrátil, die eerst nog doelman Delle op zijn weg vond. Vervolgens werd de bal in de voeten geschoven van Armenteros, die geen buitenspel stond en eenvoudig kon binnenwerken. N.E.C. probeerde daarna nog wel de aansluitingstreffer te vinden, maar kon geen vuist maken. De uitslag had vervolgens nog groter kunnen uitvallen toen Justin Hoogma over kopte.

Door de 2-0 zege klimt Heracles naar de achtste positie op de ranglijst, terwijl N.E.C. de aansluiting met de middenmoot langzamerhand lijkt te verliezen.