De Graafschap-speler Smeets treurt: "Ik kan wel janken"

3 december 2016, 10:31

Het is dit seizoen kommer en kwel bij De Graafschap. De club wilde bovenaan meedraaien in de Jupiler League, maar staat na zeventien wedstrijden op de zestiende plaats. Vrijdag noteerde de ploeg wederom een slecht resultaat, door thuis met 3-5 te verliezen van FC Oss. Middenvelder Bryan Smeets treurt.

Na afloop stond hij minutenlang te praten met supporters van De Graafschap. "Ik kan ook wel janken. Maar weet je wat het is? Sommige jongens voelen zich daar ook niet prettig bij. Maar ik vind dat die supporters een antwoord verdienen", legt hij uit tegen Omroep Gelderland. "Ze waren heel negatief en emotioneel. Ik kan me dat voorstellen. Wat nu? Heel moeilijk. Mijn mening is dat we dit samen zijn aangegaan en samen moeten afmaken. Met deze trainers dus."

Tegen laagvlieger Oss wilde De Graafschap het tij keren, maar Smeets ziet dat dit niet gelukt is. "We komen geen stap verder", ziet de middenvelder. "We proberen van alles. Maar we vechten tegen onszelf. Wat moet je zeggen? In de eerste helft hadden we geen controle. Na rust zetten we volle bak druk, werken ons helemaal kapot, maar zij scoren wel. Zij zijn ook slimmer."

Overigens is Smeets wel zeer te spreken over de fans van de thuisploeg, die achter het team bleven staan. "Ik heb zoiets nog nooit gezien of meegemaakt. Daarom verdienen die mensen ook een luisterend oor en ga ik daar naartoe. Al schelden ze me verrot, dat interesseert me geen flikker."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen