Zware periode Van Eijden: "Heeft veel energie gekost"

3 december 2016, 12:55

Rens van Eijden wil zijn rentree bij AZ na de winterstop gaan maken. De centrumverdediger, die herstellende is van een liesblessure, stelt dat hij vanwege blessures tot nu toe een moeilijke periode doormaakt in Alkmaar.

Van Eijden kwam afgelopen zomer over van NEC en kampte al met het nodige blessureleed in Alkmaar. "Ik weet niet wat het exacte moment is dat ik mijn liesblessure heb opgelopen. Ik heb in een vrij korte periode iets van twintig wedstrijden gespeeld. Dat geeft een bepaalde belasting op je lichaam", legt hij uit op de clubsite. "De afgelopen jaren ben ik heel weinig geblesseerd geweest, maar dit seizoen heb ik constant met kleine pijntjes gelopen: een gebroken neus, een overstrekte knie en een enkelblessure. Dat heeft me gewoon heel veel energie gekost. Uiteindelijk bleek dat er iets ergers aan de hand was", zegt Van Eijden, die kampt met een scheurtje in zijn lies.

Dit kalenderjaar staat voor hem nog in het teken van individuele trainingen. "Mijn eerste doel is om fit te worden en na de winterstop weer minuten te gaan maken. Nee, ik ben niet bang dat ik mijn basisplek ben kwijtgeraakt. Ik weet wat ik kan en de trainers weten dat ook. Maar uiteindelijk zal ik zelf moeten laten zien dat ik beter ben dan de anderen. Die verantwoordelijkheid ligt volledig bij mezelf."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen