Dortmund revancheert zich, Hoffenheim naar plek vier

3 december 2016, 17:35

Borussia Dortmund bivakkeert in de Duitse subtop en heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan om de aansluiting met de topclubs terug te vinden. Ondanks een achterstand won het team van Thomas Tuchel vanmiddag ruim van Borussia Mönchengladbach: 4-1. Ondertussen was 1899 Hoffenheim de winnaar van de zaterdag in de Bundesliga, door dankzij een 4-0 overwinning naar de vierde plaats te klimmen. Hertha BSC blijft door een late zege bij VfL Wolfsburg de nummer drie.

Twee speelronden geleden won Dortmund knap van Bayern München, maar vanwege de nederlaag tegen Eintracht Frankfurt van vorige week bleek die zege barweinig waard. Dortmund zakte naar de zesde plaats in de Bundesliga, maar heeft zaterdag de weg omhoog weer ingeslagen. Vanwege een ruime 4-1 overwinning op Gladbach staat het team van Thomas Tuchel nu, in ieder geval voor even, op de vijfde plaats.

1899 Hoffenheim speelde drie keer op rij gelijk in de competitie, maar heeft vanmiddag weer een driepunter genoteerd. Het team van de pas 29-jarige Julian Nagelsmann boekte een cruciale zege op concurrent 1. FC Köln, dat voor vandaag evenveel punten (22) had als Hoffenheim. De ploeg van Nagelsmann kende echter geen genade met de bezoekers en won knap met 4-0. Sandro Wagner was met twee treffers de gevierde man, terwijl ook Jeremy Toljan een doelpunt produceerde. Mark Uth, oud-speler van sc Heerenveen, was in de slotfase nog de maker van het laatste doelpunt. Hoffenheim klimt door de winstpartij van plaats zes naar plek vier.

Het draait nog steeds voor geen meter bij het dolende VfL Wolfsburg. Met tien punten uit dertien speelronden staat het slechts vijftiende en zaterdag ging het ook tegen Hertha BSC mis. Met Jeffrey Bruma in de gelederen was de start van Wolfsburg nog veelbelovend, omdat er door goals van Borja Mayoral en Paul Seguin al na achttien minuten een 2-1 voorsprong op het scorebord stond. Hertha rechtte in de slotfase echter haar rug. In de 69ste minuut maakte Alexander Esswein de 2-2 en daar bleef het niet bij. Nadat Wolfsburg-doelpuntenmaker Seguin drie minuten voor tijd zijn tweede gele kaart had gekregen, kregen de bezoekers een penalty. Die werd benut door Salomon Kalou, die zijn team daarmee aan drie punten hielp.

Het verschil tussen middenmoters Bayer Leverkusen en SC Freiburg was voorafgaand aan deze speelronde één punt en dat is na de dertiende speelronde nog steeds zo. Door treffers van Janik Haberer (Freiburg) en Hakan Calhanoglu (Leverkusen) hielden beide teams elkaar in toom: 1-1. Daar was voornamelijk Freiburg content mee, aangezien Javier Hernandez namens de thuisploeg in de 89ste minuut een penalty miste.

In de kelder van de Bundesliga heeft Werder Bremen een goede slag geslagen. Het team stijgt van de zestiende naar de veertiende plaats, vanwege een 2-1 overwinning op FC Ingolstadt 04. Die ploeg staat voorlaatste in de Bundesliga. Fin Bartels werd de matchwinner van Bremen, aangezien hij in de 76ste minuut de eindstand op 2-1 bepaalde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!