Cziommer: "AZ speelt beste voetbal"

23 mei 2006, 09:43

Simon Cziommer is sinds maandag officieel AZ'er. De middenvelder bereikte vorige week een akkoord met de Noord-Hollandse club en zette gisteren zijn handtekening onder een vierjarig contract. Volgens de 25-jarige Cziommer, die de clubs voor het uitkiezen had, is AZ voor hem de ideale club.

Cziommer speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Roda JC, nadat hij bij de Duitse topclub Schalke '04 amper aan spelen toe kwam. Bij Roda presteerde hij uitstekend, waarna ongeveer elke Nederlandse clubs hengelde naar zijn diensten. Uiteindelijk is het AZ geworden. "Ik heb met de trainer en Marcel Brands gesproken. De benadering vanuit AZ was heel positief. Bovendien speelt AZ naar mijn mening het beste voetbal van Nederland. Het is een club die naar de absolute top wil. En ik denk dat het hier mogelijk is. Dat is de reden waarom ik voor AZ heb gekozen. Het past bij me", zegt hij op de website van AZ.

In Alkmaar stuit Cziommer in ieder geval op oude bekenden, zoals bijvoorbeeld Gijs Luirink. De twee aanwinsten kennen elkaar nog uit de tijd dat ze samen revalideerden in Zeist. "Ik las via de kranten van de interesse van AZ in Luirink. Toen zat ik al te denken dat het wel leuk zou zijn om met hem samen te spelen. We hebben toch een tijdje met elkaar bij de KNVB in Zeist gezeten om te revalideren."

"Verder ken ik eigenlijk iedereen wel. Jarenlang heb ik zowel voor Twente als voor Roda tegen ze gespeeld. Tim de Cler ben ik volgens mij het meest tegengekomen. In mijn Twente-tijd was hij altijd mijn directe tegenstander", aldus de trefzekere middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen