Arsenal superieur in derby bij West Ham United

3 december 2016, 20:26

Arsenal heeft de Londense derby tegen West Ham United zonder problemen gewonnen. Door doelpunten van Alexis Sanchez (3), Mesut Özil en Alex Oxlade-Chamberlain werd het zaterdag in het London Stadium 1-5 voor de equipe van manager Arsene Wenger.

Arsenal had in de eerste helft volledige controle en ging ook rusten met een 0-1 voorsprong. De bezoekers hadden de leiding te danken aan een doelpunt van Mesut Özil in de 24ste minuut. West Ham-verdediger Angelo Ogbonna was slordig in de opbouw, wat werd afgestraft door Francis Coquelin. De Fransman bereikte vervolgens Alexis Sanchez, die op zijn beurt Özil weer in stelling bracht. De Duitser werkte de bal moeiteloos in het West Ham-doel.

In de tweede helft bleef het lang 0-1, maar in de laatste achttien minuten maakte Arsenal er een ruime overwinning van. Met doelpunten in de 72ste en tachtigste minuut voerde Sanchez de score op tot 0-3. Andy Carroll kopte in de 83ste minuut de 1-3 op het bord, maar Arsenal boorde eventuele hoop van West Ham op een comeback al snel de grond in. Met een fraai schot van afstand maakte Alex Oxlade-Chamberlain er in de 84ste minuut 1-4 van, twee minuten later zorgde Sanchez voor de 1-5 eindstand. De Chileen voltooide zijn hattrick met een stiftbal over West Ham-keeper Darren Randolph, al werd hij wel in buitenspelpositie aangespeeld.

Door de winst neemt Arsenal de tweede plaats over van Liverpool en Manchester City. Liverpool gaat zondag nog wel op bezoek bij Bournemouth, Manchester City verloor eerder op de dag met 1-3 van Chelsea. Dat team is met een voorsprong van drie punten op Arsenal de koploper in de Premier League.