Vitesse drukt PEC Zwolle verder in de problemen

3 december 2016, 23:58

Vitesse heeft tegen PEC Zwolle de punten thuis gehouden (3-1). Door een snelle treffer en een strafschop in de eerste helft kwam de thuisploeg eigenlijk geen moment in de problemen. PEC blijft door de nederlaag in de gevarenzone staan.

Scoren was op voorhand juist iets wat misschien weleens een probleem zou kunnen worden voor de ploeg van Henk Fraser. Hij kon namelijk geen beroep doen op zijn eerste keuze in de punt van de aanval, Ricky van Wolfswinkel, die ontbrak wegens een scheurtje in zijn lies. Zhang Yuning moest in zijn plaats voor de doelpunten gaan zorgen.

In de beginfase was het al snel raak via een penalty. Lewis Baker werd licht aangetikt door Dirk Marcellis, waarna scheidsrechter Kamphuis resoluut naar de stip wees. Het was een zware straf, maar Baker ging slim liggen toen hij iets voelde. De huurling van Chelsea ging zelf achter de bal staan en faalde niet.

Het maakte het wel spannend via de aansluitingstreffer. Rechtsback Bart Schenkeveld kon vogelvrij binnenkoppen uit een voorzet (1-2). Maar de bezoekers uit Overijssel konden niet doordrukken, ook niet met de verse krachten van invaller Hachim Mastour. Zhang en Baker waren op hun beurt dicht bij de beslissing namens de Arnhemmers.

Het hoogtepunt werd bewaard voor de slotfase. In blessuretijd schoot doelman Mickey van der Hart de bal op acrobatische wijze nog tegen de lat. Uit de counter sloeg Vitesse toe via invaller Nathan om het duel te beslissen. Een extra harde klap voor PEC, dat hard punten nodig heeft op de 16e plaats.