Juventus snel klaar met Atalanta in papieren topper

3 december 2016, 22:42

Zeker met de nederlaag van vorige week bij Genoa in het achterhoofd had Juventus het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo wel eens heel lastig kunnen krijgen, zo was op voorhand de verwachting. De ontmoeting mondde echter uit in een eenvoudige overwinning voor de titelhouder in de Serie A. Het werd 3-1 in het Juventus Stadium.

Atalanta pakte in de laatste negen competitiewedstrijden maar liefst 25 punten, waarmee het van alle clubs in de vijf grote competities van Europa (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) het beste in vorm was. De indrukwekkende reeks van de formatie uit de regio Lombardije omvat onder meer zeges op Napoli, Internazionale en AS Roma. Sinds eind september wist alleen Fiorentina Atalanta nog punten afhandig te maken. In Florence werd het 0-0.

Atalanta speelt bovendien goed voetbal en dus werd er uitgekeken naar het bezoek van de bescheiden club aan Juventus, dat de laatste jaren zo ongenaakbaar is in eigen land. Binnen twintig minuten stond het echter al 2-0 voor de grootmacht uit Turijn. Alex Sandro opende in de vijftiende minuut de score. De Braziliaan sneed vanaf de linkerflank naar binnen en bekroonde zijn solo met een hard, doeltreffend schot van net buiten het strafschopgebied. Daniele Rugani zorgde vier minuten later na een corner voor een verdubbeling van de marge.

Juventus speelde niet groots en dus bleef Atalanta het proberen, maar zicht op wederom een goed resultaat had het nooit. Mario Mandzukic maakte er in de 64ste minuut, eveneens uit een hoekschop, zelfs nog 3-0 van. Remo Freuler redde in de slotfase de eer voor Atalanta.

Met 36 punten uit vijftien wedstrijden staat Juventus bovenaan in de Serie A. Het heeft zeven punten voorsprong op nummers twee AS Roma en AC Milan, die zondag nog wel in actie komen. Milan ontvangt Crotone, Roma speelt de derby tegen Lazio. Met 28 punten staat Lazio samen met Atalanta en Napoli op plek vier. Napoli won vrijdag al met 3-0 van Internazionale.