Utrecht vergroot ook sportieve ADO-malaise in Den Haag

4 december 2016, 14:48   Bijgewerkt: 4 december 2016, 15:08

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om een roerige week positief af te sluiten. De ploeg van Zeljko Petrovic verloor kansloos in eigen huis van FC Utrecht. De bezoekers lieten een reeks kansen onbenut, maar wonnen desondanks door treffers van Nacer Barazite en Sébastien Haller: 0-2. 

De thuisploeg eindigde het duel met tien man na het wegsturen van Tom Beugelsdijk. Na de tweede gele kaart voor de Haagse cultheld vervloog definitief de hoop op een onverdiend punt voor ADO. Haller haalde zeven minuten de trekker over na een haperende Haagse buitenspelval en een balletje breed van Richairo Zivkovic. Barazite had in de eerste helft Utrecht al op voorsprong gezet na kort wegdraaien en een schuiver in de verre hoek.

Na de eerste helft zal zelfs de meeste verstokte ADO-fan er bijna begrip voor krijgen als de Chinezen geen euro meer zouden investeren in de Haagse voetbalclub. De ploeg van Zeljko Petrovic nam geen enkel initiatief om de wedstrijd in handen te krijgen en was een speelbal van de goed voetballende Utrechtse ploeg.

De 0-1 van Barazite, na een fraaie dribbel en een pass van Yassin Ayoub, was nog een magere afspiegeling van de verhoudingen voor rust. ADO kreeg geen vat op een superieur spelende Haller en de creatieve middenvelders die de Fransman ondersteunden. Ter compensatie hanteerde de ADO-defensie de botte bijl om de tegenstander af te stoppen.

Het was aan een milde Pol van Boekel te danken dat ADO niet voor de pauze schade opliep in de vorm van een rode kaart of een penalty. De scheidsrechter hield de gele kaart in eerste instantie op zak bij een lompe overtreding van Beugelsdijk, waardoor een wel bestrafte charge op Ayoub niet meteen tot een rode kaart leidde. Van Boekel legde de bal bij de overtreding op Ayoub bovendien buiten de zestien, terwijl de middenvelder binnen het strafschopgebied werd neergelegd door Beugelsdijk.

Na die gemiste kans was het weer wachten op de beslissende treffer van Utrecht. Die kwam er pas na de tweede gele kaart voor Beugelsdijk, die mocht vertrekken na een late tackle op Barazite. Haller profiteerde, na eerdere gemiste kansen en een afgekeurde goal, van de wanorde in de Haagse defensie: 0-2. De ploeg van Ten Hag mocht wel van geluk spreken dat Aschraf El Mahdioui slechts de paal had geraakt uit een vrije trap bij een 0-1 stand.

Door de nederlaag neemt ook de sportieve malaise in Den Haag toe. De ploeg van Petrovic staat nog maar één punt boven de degradatieplaatsen. Utrecht nestelt zich weer tussen de kandidaten voor Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen