Van Bronckhorst blij met energie: "Dat heeft ons de zege bezorgd"

4 december 2016, 18:13

Nadat Feyenoord er van zijn laatste vijf Eredivisie-wedstrijden maar een won, werd er zondag 'gewoon' een grote zege geboekt. In eigen huis won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 6-1 van Sparta, wat voor de nodige genoegdoening zorgde bij de trainer.

"Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik tegen de jongens gezegd dat ze veel energie in het spel moeten leggen. De manier waarop ze dat hebben uitgevoerd, stemt mij tevreden en dat heeft ons ook de overwinning opgeleverd. We hebben uitstekend gespeeld", vertelt hij op de website van de Rotterdammers.

Toch ging het met name voor rust moeizaam bij Feyenoord tegen de stugge Sparta-verdediging. "De eerste helft stond Sparta heel compact en mikte het op de omschakeling. Wij kwamen daar moeilijk doorheen. In zo'n situatie moet je soms je geluk beproeven met schoten van afstand. Wij hebben jongens die dat kunnen en daar hebben we met de doelpunten van Tonny en Jens uitstekend gebruik van gemaakt."

"De tweede helft bleef het team maar gaan, ook na de 4-0 en de 5-0", vervolgt Van Bronckhorst. "De energie die de ploeg liet zien, zullen we ook donderdag nodig hebben tegen Fenerbahçe. Dat is een finale voor ons. We willen overwinteren in Europa, daar zullen we donderdag alles aan doen. De overwinning van vandaag biedt wat dat betreft veel vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen