Racisme-incident werpt schaduw over Romeinse derby

5 december 2016, 15:49

Alsof de 0-2 nederlaag tegen aartsrivaal AS Roma nog niet erg genoeg was voor Lazio Roma, gaat de Serie A-subtopper na het verlies ook nog door het stof door een racismerel. Na afloop van de verloren Derby della Capitale gaat het namelijk meer over opmerkingen van Senad Lulic aan het adres van Antonio Rüdiger dan over de wedstrijd, waarin Kevin Strootman overigens belangrijk was met een goal.

Lulic heeft na het derbyverlies bij twee verschillende televisiestations gezegd dat Rüdiger 'twee jaar geleden nog sokken en riemen aan het verkopen was in Stuttgart'. De Duitse international werd afgelopen zomer voor 9 miljoen euro door Roma overgenomen van VfB Stuttgart, maar is nooit een straatverkoper geweest. De opmerking van Lulic is louter gebaseerd op een racistisch stereotype.

Lazio heeft inmiddels gereageerd op het incident. "Deze opmerkingen en de manier waarop ze geïnterpreteerd zijn doen de club pijn. Ik bied mijn excuses aan namens de club. Deze teksten zijn gesproken door iemand die net een derby verloren heeft", stelt communicatiedirecteur Arturo Diaconale. "Het heeft de grens overschreden. De controverse startte met eerdere uitlatingen van de Roma-speler, maar we moeten het met gezond verstand benaderen en het niet opblazen. Het belangrijkste is dat we de fout herkennen. Wij streven naar fair play, dat is de stijl van Lazio." Lulic lijkt niet bestraft te worden door Lazio.

Roma-coach Luciano Spalletti dacht er ondertussen het zijne van. "Laat hem maar zeggen wat hij wil. Het laat alleen maar zien wat voor persoon hij is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen