'Racist' Lulic zegt sorry: "Reactie op provocatie"

5 december 2016, 15:56

Na de Derby della Capitale tussen Lazio Roma en AS Roma gaat het minder over de wedstrijd dan over een incident dat vlak na de burenruzie plaatsvond. Lazio-speler Senad Lulic baarde opzien met racistische opmerkingen jegens Antonio Rüdger, die hij ten overstaan van twee verschillende televisiestations sprak.

Lulic zei na het derbyverlies (0-2, één goal van Kevin Strootman) dat Rüdiger 'twee jaar geleden nog sokken en riemen aan het verkopen was in Stuttgart'. De Duitse international werd afgelopen zomer voor 9 miljoen euro door Roma van VfB Stuttgart gekocht, maar is nooit een straatverkoper geweest. De opmerking van Lulic kwam puur voort uit een racistisch stereotype en dat werd de middenvelder niet in denk afgenomen.

Lazio reageerde al op het incident en nu heeft Lulic zelf ook zijn excuses aangeboden. "Nadat ik was afgekoeld realiseerde ik me dat ik op een provocatie gereageerd had met een andere provocatie", aldus de Bosniër. "Ik kom uit een land dat veel problemen kent met etnische vooroordelen. Het spijt me dat ik mezelf liet meevoeren met de spanningen van de derby. Ik heb mezelf ongelukkig uitgedrukt", zo sluit Lulic af met een understatement.

Mocht er een onderzoek ingesteld worden naar Lulic, dan kan de Bosniër tot tien wedstrijden geschorst worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen