Brazilië gaat benefietwedstrijd spelen voor Chapecoense

6 december 2016, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2016, 08:33

In het kader van de tragische vliegtuigramp waarbij vorige week nagenoeg de hele staf en selectie van Chapecoense betrokken waren, gaat het nationale elftal van Brazilië volgende maand een benefietwedstrijd spelen. De opbrengst van het duel gaat naar de families van de slachtoffers van het drama dat zich afspeelde in het Colombiaanse Medellín.

De vriendschappelijke interland wordt gepland voor 22 of 25 januari. De Brazilianen hebben de intentie om Colombia te strikken als tegenstander, maar het is nog niet duidelijk of het voor dit land een geschikte datum is. Als het de Colombianen niet uitkomt, dan zal er een andere tegenstander worden gezocht.

Vorige week was Chapecoense onderweg naar Medellín voor de heenwedstrijd tegen Atlético Nacional in de finale van de Copa Sudamericana, maar vijftig kilometer voor de Colombiaanse stad ging het helemaal mis in een bergachtig gebied. Het vliegtuig crashte, waardoor 71 van de 77 inzittenden om het leven kwamen. Tussen de zes overledenen zitten drie spelers: verdedigers Helio Hermito Zampier Neto (31) en Alan Ruschel (27) en doelman Jakson Follmann (24).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen