Hummels geeft toe: "Van Gaal wilde me naar United halen"

6 december 2016, 09:07

Mats Hummels speelt zijn hele profloopbaan al in Duitsland, maar het had niet veel gescheeld of de verdediger had in 2013 de oversteek naar Engeland gemaakt. Volgens de international van Bayern München was hij erg dichtbij een overstap naar Manchester United in de zomer van dat jaar.

De transfer van Hummels, die destijds nog bij Borussia Dortmund speelde, ging echter niet door. Een jaar later waagde Louis van Gaal wederom een poging, maar ook die was niet succesvol. "Ik was er wel heel dichtbij", geeft hij toe bij The Daily Mail. "Ik heb de afgelopen jaren vaak met ze gesproken. Van Gaal wilde me halen, maar hij was niet de enige. Het zal nu moeilijk worden om ooit nog in Engeland te spelen, aangezien ik nog voor vijf jaar vastlig bij Bayern."

De 28-jarige Hummels, die afgelopen zomer naar de landskampioen verhuisde, houdt in Engeland nu de verrichtingen van Liverpool goed in de gaten. Dit omdat Jürgen Klopp, met wie hij werkte bij Dortmund, daar de trainer is. "Ik ben geen Liverpool-fan, maar ik support die club vanwege Klopp. Ik juich altijd voor hem", zegt Hummels, die onder de indruk is van de oefenmeester. "Hij geeft elke dag honderd procent. Hij vat dingen niet persoonlijk op. Als hij weet dat hij fout zit, geeft hij dat ook gewoon toe voor de groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen