Southgate gaat zelf staf formeren en stuurt assistent weg

6 december 2016, 13:20

Het interim-dienstverband van Gareth Southgate werd vorige week omgezet in een permanent contract als bondscoach van Engeland. Tijdens zijn tijdelijke periode als keuzeheer van The Three Lions werd de voormalig verdediger bijgestaan door Sammy Lee, maar de assistent-coach is na de definitieve aanstelling van de bondscoach weggestuurd.

De FA heeft dinsdagochtend bevestigd dat Lee zijn post verlaat, omdat Southgate graag een eigen technische staf wil inrichten. "Ik heb veel respect voor Sammy. Hij is iemand met wie ik ook als speler gewerkt heb en zijn persoonlijkheid en professionaliteit zijn uitstekend, ook tijdens mijn periode als interim-manager. Toch voelde ik dat het belangrijk was om mijn eigen team samen te stellen. Sammy respecteert dat volledig", zegt Southgate over Lee.

Lee kwam in juli voor de tweede keer bij de Engelse ploeg, toen hij aangesteld werd als rechterhand van Sam Allardyce. Deze bondscoach vertrok echter al snel, omdat Britse undercoverjournalisten hem verleidden om te vertellen hoe je bepaalde transferregels kan omzeilen als club zijnde.

Lee, voormalig assistent van Ronald Koeman bij Southampton, werkte eerder al met Sven Goran Eriksson samen bij de Engelse ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen