Bosz doet rustig aan met Krul: "Het gaat steeds beter"

6 december 2016, 16:03

Tim Krul kampte tijden met een zware knieblessure, maar is inmiddels behoorlijk aan het terugkomen bij Ajax. De keeper heeft vier volledige wedstrijden bij Jong Ajax achter de rug, al is dat volgens Peter Bosz nog wel wat anders dan het spelen in Ajax 1.

"Het gaat steeds beter. Het is een lange weg geweest, dat is duidelijk. Het moeilijke is dat Tim zo gretig is en zo graag wil, wat ik natuurlijk ook begrijp. Af en toe moeten we hem echter tegen zichzelf in bescherming nemen", legt de coach uit bij Ajax TV. "De stappen die genomen moeten worden wil hij graag sneller nemen. Dat tekent zijn mentaliteit, maar aan de andere kant moeten we hem tegen zichzelf in bescherming nemen."

Krul heeft inmiddels vier hele wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax. "Er zit een groot verschil tussen Ajax en Jong Ajax. Hij mag qua fitheid nog niet helemaal honderd procent zijn om bij Jong Ajax te spelen, maar dat kan niet bij Ajax 1. Daar moet hij honderd procent zijn. Bovendien hoeft hij nog niet volledig wedstrijdfit te zijn om bij Jong te spelen, terwijl hij dat bij Ajax 1 wel moet zijn. Ik ga hem dan ook niet eerder opstellen dan dat hij er helemaal klaar voor is."

Bovendien ziet Bosz het spelen in de Jupiler League niet echt als een uitdaging voor Krul. "Niet iedere wedstrijd in Jong is een echte belasting voor hem, aangezien onze keepers in die wedstrijden soms erg weinig te doen krijgen", zegt Bosz, die wel blij was met de wedstrijd van vrijdag tegen SC Cambuur (1-3 winst). "Cambuur-uit is, om meerdere redenen, een geweldige wedstrijd geweest. Het was een echte wedstrijd tegen een goede tegenstander op kunstgras, waar zijn blessure natuurlijk ook is ontstaan. Hier heeft hij veel te doen gehad, maar in sommige duels krijgt hij alleen wat terugspeelballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen