Update: Strootman geschorst tegen Milan en Juventus

6 december 2016, 17:23   Bijgewerkt: 6 december 2016, 19:11

Kevin Strootman was afgelopen weekend belangrijk voor AS Roma in de derby tegen SS Lazio. De middenvelder scoorde namelijk de openingstreffer in de met 0-2 gewonnen wedstrijd. Echter wacht hem mogelijk nog een schorsing naar aanleiding van een incident direct na het doelpunt.

Toen Strootman en zijn ploeggenoten het feestje hadden gevierd, dronk hij even uit een flesje water, terwijl hij langs Danilo Cataldi liep. De Nederlander gooide even wat water uit het flesje in het gezicht van zijn tegenstander, die hem vervolgens van achter bij zijn shirt greep en naar de grond trok.

Cataldi kreeg hiervoor rood en Strootman ontving geel van scheidsrechter Luca Banti. Omdat het niet duidelijk is of hij die gele kaart kreeg voor het gooien van water of voor het te uitbundig vieren van zijn doelpunt, kan de Italiaanse bond FIGC hem mogelijk alsnog een schorsing opleggen, zo schrijft Leggo. DE FIGC zou al de beelden van het incident hebben opgevraagd om ze verder te bestuderen.

Als de bond besluit om Strootman daadwerkelijk te schorsen, gebeurt dat voor AS Roma op een zeer ongunstig moment. De komende twee duels zijn namelijk toppers tegen eerst nummer drie AC Milan en vervolgens koploper Juventus.

Update 17:22:

De Italiaanse voetbalbond heeft Kevin Strootman een schorsing opgelegd van twee wedstrijden. Hij mist zowel de confrontaties met AC Milan (dat evenveel punten heeft als AS Roma) en koploper Juventus. De middenvelder wordt volgens de uitleg bestraft, voor het 'simuleren' van geweldadig gedrag. De oud-speler van onder andere PSV ging naar de grond, nadat Danilo Cataldi hem aan zijn shirt trok. Strootman had daarvoor water in zijn gezicht gegooid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen