AS Roma in beroep tegen straf Strootman: "Stonden perplex"

6 december 2016, 18:38

Kevin Strootman mist de wedstrijden tegen Juventus en AC Milan. Na waterincident met SS Lazio-speler Danilo Cataldi heeft de Italiaanse voetbalbond hem een schorsing van twee duels opgelegd. Iets waar door AS Roma vol ongeloof op gereageerd wordt.

"We zijn verbijsterd! We stonden perplex toen we het nieuws hoorden", zegt directeur Mauro Baldissoni tegenover Roma TV. "Uiteraard hebben we direct een beroep ingediend en dat zal nog voor het duel tegen AC Milan (aanstaande maandag, red.) behandeld worden."

Vooral de precieze uitleg van de schorsing begrijpt Baldissoni niet. Strootman wordt namelijk gestraft voor het 'simuleren' van gewelddadig gedrag. Hiermee wordt gedoeld op de theatrale wijze, waarop de Oranje-international naar de grond ging. "Strootman valt, omdat er aan zijn shirt getrokken werd en stond twee minuten later weer overeind." Verder wijst Baldissoni op het feit dat Cataldi voor een wedstrijd geschorst is. Dat maakt het volgens hem ongeloofwaardig om Strootman voor deze reden te schorsen.

"Het is een cruciaal moment in het seizoen", vervolgt Bladissoni. "We staan straks tegenover de nummers een en drie van de competitie en dan lopen we ineens tegen deze ban voor twee wedstrijden op."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen