Groep B: Kiev vernedert Besiktas, Napoli en Benfica door

7 december 2016, 00:00

Besiktas heeft in de Champions League de kans gemist om zich te plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg hoefde alleen maar te winnen in Oekraïne van het al uitgeschakelde Dinamo Kiev, maar ging onderuit met 6-0. Daardoor was het duel tussen SLB Benfica en SSC Napoli minder van belang. Beide ploegen gaan door, maar de Italianen dwongen nog wel af dat ze als groepshoofd doorging door met 1-2 te winnen in Lissabon.

Dinamo Kiev - Besiktas

Dat Dinamo Kiev al uitgeschakeld was, betekende niet dat de ploeg over zich heen wilde laten lopen. De Oekraïense formatie wilde het Europese avontuur klaarblijkelijk goed afsluiten en kwam al snel op voorsprong. Artem Biesiedin zorgde voor de verrassende 1-0. Niet lang daarna kreeg Andreas Beck ook nog eens rood, waardoor de bezoekers door moesten met tien man. Andriy Yarmolenko nam de bijbehorende strafschop voor zijn rekening en zorgde zo voor de 2-0. Vervolgens tekende Vitaly Buyalsky na iets meer dan een halfuur voor de derde treffer en op slag van rust maakte Derlis Gonzalez er zelfs 4-0 van. Na de pauze kreeg ook nog Vincent Aboubakar bij Besiktas zijn tweede gele kaart en dus kon Kiev zonder al te veel problemen uitlopen naar 6-0 via Serhiy Sydorchuk en Junior Moraes. 

Benfica - Napoli

De openingsfase was voor Benfica met de grootste mogelijkheid voor Gonçalo Guedes. Daarna nam SSC Napoli het over en mochten de Portugezen doelman Ederson dankbaar zijn dat ze met 0-0 gingen rusten. In de tweede helft ging het echter toch fout voor de thuisploeg. José Callejón maakte op aangeven van Dries Mertens de 0-1 en de Belg tekende niet veel later zelf voor de tweede goal van de avond. Raul Jimenez maakte nog wel de 1-2, maar in de buurt van een gelijkspel kwam de ploeg niet meer. Het zal Benfica weinig uitmaken. Zij mogen dankzij de flater van Besiktas ook door in de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen