Van Beukering werkt bij hoofdklasser aan comeback

7 december 2016, 19:13

Zoals begin oktober al werd aangekondigd, is Jhon van Beukering aan het proberen om zich weer op te werken tot profvoetballer. De voormalig aanvaller van Vitesse, FC Zwolle, De Graafschap, NEC, Go Ahead Eagles, Feyenoord, het Indonesische Pelita Jaya FC en FC Dordrecht is bij Sportclub Silvolde aan het werken aan zijn rentree. Bij de hoofdklassekoploper is zijn broer Dennis trainer.

Het heeft allemaal maar één doel: terugkeren op profniveau. "Mijn kinderen willen graag zien dat ik weer aan het voetballen ben", zegt Van Beukering in gesprek met Regio8. "Ik heb een hele tijd alleen getraind, eigenlijk alleen om zoveel mogelijk kilo's kwijt te raken. Dat ging de goede kant op. Nu wordt het weer tijd voor groepstraining. Ik ben nu een paar weken hier aan het trainen en dat gaat hartstikke goed", glimlacht Van Beukering.

Van Beukering weet dat hij nooit de snelste zal worden, maar hoopt er het beste van te kunnen maken. "Ik word sowieso een spits die wat ouder is geworden, maar voor de goal nog steeds zijn doelpuntjes kan maken", aldus de oud-prof. Zijn broer Dennis is nu dus zijn trainer bij Silvolde.

De coach denkt dat er wel een vervolg van zijn profcarrière in het verschiet kan liggen voor Van Beukering. "Gebruik je hem als sprinter dan moet je er een dikke streep doorheen halen. Gebruik je hem als targetman dan denk ik dat je nog een hele goede spits aan hem hebt. Ik ben er van overtuigd dat hij van toegevoegde waarde kan zijn, zeker bij een Jupiler League club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen