Groep E: Spurs winnen strijd om EL-ticket van CSKA

7 december 2016, 22:47   Bijgewerkt: 8 december 2016, 12:08

Over het hele seizoen zal er bij Tottenham Hotspur teleurstelling overheersen wegens het mislopen van de knock-outfase van de Champions League, maar de Noord-Londense ploeg gaat na de winter wel verder in de Europa League. Het wist CSKA Moskou af te troeven in een directe strijd om de derde plaats: 3-1. Ondertussen verloor AS Monaco met 3-0 van Bayer Leverkusen, maar werd de Franse club wel groepswinnaar.

Tandem Alli-Eriksen zorgt voor jammerlijk afscheid Slutsky

Weinig mensen hadden verwacht dat Tottenham in de relatief eenvoudige Groep E al voor de slotronde uitgeschakeld zou zijn in de Champions League, maar het was toch echt zo. Er restte maar één ding voor de Spurs: niet verliezen van CSKA Moskou, waardoor een toegangsbewijs voor de EL nog wel gepakt zou worden. De ploeg van coach Mauricio Pochettino kende een valse start tegen de Russen, maar het kwam goed.

De technisch vaardige Dele Alli en Christian Eriksen tonen zich regelmatig een koningskoppel op het middenveld van Tottenham en dat was op Wembley tegen CSKA ook het geval. Tot twee keer toe leverde Eriksen de bal af bij Alli, maar beide keren ging de bal er niet in. Tegen de verhoudingen in wisten de Russische bezoekers wel tot scoren te komen. Alan Dzagoev deed dat, op aangeven van Zoran Tosic. De Spurs moesten zodoende aan de bak.

Nog voor rust werd hij tij gekeerd door de ploeg uit Londen. Alli wist, wederom na een pass van Eriksen, de stand gelijk te trekken. Het betekende dat CSKA-goalie Igor Akinfeev in de Champions League nog geen enkele keer de nul heeft gehouden in 39 optredens. In de blessuretijd van de eerste helft werd het ook nog 2-1, toen Harry Kane met een intikker trefzeker was. Het was alweer het negende doelpunt in negen wedstrijden voor Kane, die bij de Spurs veel hoger in de pikorde staat dan de momenteel geblesseerde Vincent Janssen.

Alsof het uitblijven van een 'clean sheet' nog niet erg genoeg was voor Akinfeev, besliste de Russische doelman het duel in Londen in de tweede helft met een eigen doelpunt: 3-1. Het zorgde er niet alleen voor dat Tottenham doorstroomt naar de Europa League, maar ook dat Leonid Slutsky niet zijn gewenste afscheid kreeg bij CSKA. De Russische coach zwaaide sinds 2009 de scepter bij de Russische topclub, waarmee hij drie keer kampioen werd. Nu zit zijn periode bij CSKA erop.

Klinkende, maar irrelevante zege Leverkusen

Leverkusen beleefde een mooie avond, maar het kwam een puntje tekort om de koppositie over te nemen van Monaco. De Duitsers wonnen wel met 3-0 van de ploeg uit het prinsdom. Vladlen Yurchenko opende de score na een half uur met een heerlijk schot vanaf 20 meter en in de tweede helft tekende Julian Brandt al snel voor de 2-0. Nadat Wendell een penalty miste namens Leverkusen, kreeg ook de keeper van Monaco een eigen doelpunt op zijn naam. Morgan de Sanctis, in de eerste helft nog uitblinkend met een spectaculaire redding op een inzet van Javier Hernández, was de schlemiel in de BayArena en kreeg de 3-0 op zijn naam. De gemiste penalty van Wendell ketste namelijk via zijn lichaam het doel in. Ondanks deze uitslag wisten de Monegasken dus groepswinnaar te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen