Pochettino heeft genoten van Spurs en 62.000 fans

8 december 2016, 00:01   Bijgewerkt: 8 december 2016, 12:02

Champions League-overwintering zat er dit seizoen niet in voor Tottenham Hotspur, omdat AS Monaco en Bayer Leverkusen een maatje te groot bleken voor de Noord-Londense club. Toch is de ploeg van manager Mauricio Pochettino nog niet klaar in Europa: door een 2-1 zege op CSKA Moskou stromen de Spurs door naar de Europa League.

Op een volgepakt Wembley liet Tottenham CSKA kansloos, al kwamen de bezoekers door een goal van Alan Dzagoev wel op 0-1. Door goals van Dele Alli, Harry Kane en Igor Akinfeev (eigen goal) werd het echter 3-1. "Ik bedank onze supporters voor de geweldige sfeer", zegt Pochettino, die maar liefst 62.000 fans op de tribune zag zitten. "Dat zij aanwezig waren terwijl we al uitgeschakeld waren in de Champions League, is geweldig."

Pochettino is zeer te spreken over het optreden van zijn elftal. "Het was een prima wedstrijd. Het was belangrijk om hem te winnen, na het slechte gevoel dat we aan de wedstrijden tegen Monaco en Leverkusen hebben overgehouden. We waren veel beter dan CSKA en hebben onze kwaliteiten geëtaleerd. Je kan zien dat het team weer meer vertrouwen begint te krijgen", besluit de keuzeheer van de Spurs.

Alderweireld is terug

Toby Alderweireld keerde bij Tottenham terug na een periode van blessureleed. "Het was niet makkelijk voor mij, de afgelopen twee maanden. Maar ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik moest geduldig zijn", aldus de Belgische verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen