Kashima Antlers naar de kwartfinale op het WK voor clubs

8 december 2016, 14:02

Het WK voor clubteams is begonnen met een zege voor Kashima Antlers. De Japanners schakelden het Nieuw-Zeelandse Auckland City uit door met 2-1 te winnen. Mu Kanazaki tekende twee minuten voor tijd voor de winnende treffer en bezorgde zijn ploeg zodoende een plek in de kwartfinale.

Het zag er goed uit voor Auckland, toen Dae-Wook Kim de ploeg kort na rust op voorsprong zette in Yokohama. De verdediger kopte goed binnen uit een vrije trap. Halverwege de tweede helft kwam Kashima op schitterende wijze terug. Na een snel lopende aanval door het hart van de defensie rondde Shuhei Akasaki goed af. Kanazaki kopte vervolgens in de slotminuten zijn ploeg naar de laatste acht.

In de kwartfinale stuit Kashima Antlers op de Mamelodi Sundowns. De Zuid-Afrikaanse ploeg won afgelopen seizoen voor het eerst in de historie de Champions League van Afrika.