PEC 'moet gewoon winnen', Willem II maakt stappen

9 december 2016, 15:59

Zaterdagavond wordt er in Zwolle een belangrijk duel in het rechterrijtje van de Eredivisie afgewerkt. Thuisploeg PEC bezet met dertien punten de zestiende plaats, Willem II heeft twee punten meer en staat dertiende. PEC-trainer Ron Jans verwacht drie punten van zijn team, terwijl Erwin van de Looi op een zware avond rekent. 

"Het is een belangrijk duel wat we gewoon moeten winnen", blikt Jans vooruit bij De Stentor. "We kunnen wel zeggen dat we geen elftal hebben om te degraderen en dat we te goed zijn, maar we staan waar we staan en dat is een gevaarlijke plek. De laatste weken is het niet goed geweest. De statistieken laten dat ook zien. Tegen Willem II moeten we laten zien waartoe we in staat zijn, al zal het niet gemakkelijk worden."

Een meevaller voor Jans is de terugkeer van Youness Mokhtar, die de afgelopen periode met een enkelblessure kampte. "Het is voor ons belangrijk dat Youness er weer bij is'', beseft de coach. "Dat hij kan voetballen hoef ik niemand te vertellen. Op de training joeg hij weer drie ballen hard in de kruising. Het is een jongen die de bal wil hebben. Dat kunnen we wel gebruiken.''

Willem II zonder Peters

Aanvoerder Jordens Peters komt dit kalenderjaar niet meer in actie bij Willem II, dat volgens Erwin van de Looi stappen aan het zetten is. "We zijn met een achterstand aan de competitie begonnen. Veel jongens hebben de voorbereiding gemist of zijn pas op een later moment bij ons binnen gestapt. Je merkt aan alles dat die achterstand inmiddels ingehaald is", zegt de coach op de clubwebsite.

Hoewel Willem II hoger staat dan PEC, verwacht Van de Looi een moeilijk duel. "Ons wacht opnieuw een pittige opgave. Maar dat is bijna iedere wedstrijd dit seizoen. PEC heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd, maar hebben dit jaar ook een lastiger seizoen. Maar het is een goede ploeg die je niet aan voetballen moeten laten toekomen. We moeten onze vorm van de laatste weken waarmaken en in tegenstelling tot vorige week het maximale uit de wedstrijd halen." [photo,102959,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen