Schmidt wellicht terug, Vd Gaag ziet 'mooie uitdaging'

9 december 2016, 17:47   Bijgewerkt: 9 december 2016, 20:17

Ruim twintig maanden nadat hij zijn laatste duel speelde voor de club maakt Doke Schmidt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior mogelijk zijn rentree in het eerste elftal van sc Heerenveen. De 24-jarige verdediger is een optie voor de Friese defensie omdat Jeremiah St. Juste en Shay Facey geblesseerd zijn.

Schmidt speelde op 4 april 2015 tegen NAC Breda zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen. Daarna was hij lange tijd uitgeschakeld vanwege een enkelblessure. Of coach Jurgen Streppel daadwerkelijk een beroep op Schmidt gaat doen wilde hij een dag voor het duel niet zeggen in gesprek met Omrop Fryslân: "Ik heb meerdere opties, zo kan Lucas Bijker in het centrum spelen en ook Stijn Schaars kan een linie naar achteren".

Op de clubwebsite zegt Streppel het volgende over Excelsior, dat de laatste weken Sparta versloeg en Vitesse en AZ op een gelijkspel hield: "Wie zijn wij dan om te denken dat we Excelsior zomaar even verslaan. Het is niet onze manier, maar ik heb wel respect voor de wijze waarop zij spelen. We zullen waakzaam moeten zijn voor de omschakeling, want dat kunnen ze goed."

Van der Gaag: "Lastige maar mooie uitdaging"

Bij Excelsior zijn Hicham Faik, Arghus Bordignon, Mike van Duinen en Danilo Pantic afwezig. Henrico Drost was in het verleden speler van Heerenveen en blikt op de website van zijn huidige werkgever vooruit op het eerstkomende duel. "Ik heb inmiddels een paar keer tegen Heerenveen gespeeld en het speciale gaat er dan wel vanaf'", reageert hij. "Maar het blijft natuurlijk altijd leuk om terug te keren in Heerenveen. Ik woon tegenwoordig in Breda, dus ik kom er niet meer zo heel erg vaak. De familie van mijn vrouw komt er uit de buurt, dus er komen morgen zo'n tien mensen kijken. Ze zullen het Friese volkslied wel meezingen, maar daarna zijn ze natuurlijk voor mij, haha."

Na een moeizame periode ziet Drost Excelsior beter worden. "We zijn bezig aan een prima serie, tegen Vitesse (2-2) en AZ (3-3) hadden we achteraf misschien zelfs wel zes punten moeten halen. In beide wedstrijden gaven we een voorsprong weg, dat is balen. Als we op voorsprong komen, moeten we juist niet naar achteren lopen, want dan gaat het fout. Die momenten moeten eruit, willen we weer eens de nul kunnen houden."

Gemakkelijk gaat dat niet worden, weet trainer Mitchell van der Gaag: "Heerenveen staat niet voor niets vierde. Ze hebben een goede ploeg met prima spelers, vooral aanvallend. Heerenveen is te vergelijken met AZ, al spelen ze wel op een andere manier. Het zijn clubs met heel andere doelstellingen dan Excelsior, met als verschil dat AZ er ook Europees voetbal bij heeft. Wij willen de goede lijn van de laatste weken natuurlijk doortrekken. Het wordt morgen een lastige wedstrijd voor ons, maar ook een mooie uitdaging."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen