Ten Hag ziet beter Utrecht, Stegeman verwacht gevecht

9 december 2016, 20:08

FC Utrecht begon moeizaam aan het nieuwe seizoen, maar heeft haar draai inmiddels gevonden. De ploeg uit de Domstad staat na vijftien wedstrijden samen met FC Twente op de zesde plaats. Coach Erik ten Hag vindt dat zijn elftal beter is dan vorig jaar in dezelfde fase van het seizoen, zo zegt hij in aanloop naar het thuisduel met Heracles Almelo van komende zondag.

"Wij zijn verder dan vorig jaar. Wij zijn beter geworden", aldus Ten Hag op de clubwebsite. De oefenmeester onderstreept het belang van de ontmoeting met Heracles. "Het gaat in deze fase van het seizoen om positioneren op de ranglijst. In dat proces kunnen we zondag weer een belangrijke stap zetten. We moeten tegen Heracles honderd procent zijn om die ploeg op de rug te leggen. Vervolgens moeten we de momenten herkennen waarop we doelgericht moeten zijn."

FC Utrecht speelt dit jaar nog drie wedstrijden: na Heracles-thuis volgen ontmoetingen met PEC Zwolle (uit, beker) en Roda JC Kerkrade (uit, competitie). "We staan voor een belangrijke laatste speelweek van het jaar. Die week willen we goed starten, dit jaar willen we goed afsluiten", vervolgt Ten Hag. "We hebben het thuispubliek in 2016 mooie dingen laten zien. Dat moeten we nu ook doen. Nog één keer in Stadion Galgenwaard voluit gaan, óók om het publiek te bedanken voor de waardevolle wisselwerking dit jaar."

Stegeman: "Het zal een gevecht worden"

Robbin Ruiter, Jeff Hardeveld, Edson Braafheid en Sean Klaiber ontbreken bij FC Utrecht. John Stegeman, de trainer van Heracles, moet het stellen zonder Mark-Jan Fledderus, Peter van Ooijen, Gor Agbaljan en Dario Vujicevic. "Het is de komende tijd belangrijk de rest van de groep fit te houden. We hadden aan het begin van de week wat zieken, hopelijk zet zich dat niet door", vertelt Stegeman op de clubwebsite.

"We zijn de laatste tijd bezig met het bij elkaar sprokkelen van punten", gaat Stegeman verder. Heracles staat negende, met drie punten minder dan FC Utrecht. "We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op FC Utrecht om die lijn door te zetten. Utrecht-uit is natuurlijk een heel lastige wedstrijd. Ze zijn voetballend goed en zijn sterk met en zonder bal. Het zal een gevecht worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen