Robben schittert bij zege, eerste nederlaag Leipzig

10 december 2016, 17:27   Bijgewerkt: 10 december 2016, 17:44

Bayern München is terug aan kop in de Bundesliga. De formatie van Carlo Ancelotti zegevierde zaterdag met 5-0 over VfL Wolfsburg en omdat RB Leipzig bij laagvlieger FC Ingolstadt 04 voor het eerst dit seizoen verloor, heeft de titelhouder het stokje overgenomen van de sensatieploeg. Ondertussen was Marco Reus belangrijk voor Borussia Dortmund, door tegen 1. FC Köln in blessuretijd de 1-1 te maken.

Wolfsburg, vermoedelijk de nieuwe club van Riechedly Bazoer, draait dit seizoen zeer moeizaam. De ploeg van Jeffrey Bruma, die ook vandaag weer speelde, verkeert al de hele voetbaljaargang in de onderste regionen. Een resultaat halen bij Bayern zou een opsteker zijn voor de club, maar het had niets in te brengen in de Allianz Arena. Al vroeg in de wedstrijd maakte Robben het verschil. De buitenspeler trok, zoals hij dat kan, vanaf rechts naar binnen om de bal daarna heerlijk in de verre hoek te krullen. Eigenlijk wist Bayern toen al dat het een gewonnen wedstrijd speelde. Toen Robert Lewandowski, die zijn contract op korte termijn gaat verlengen, vier minuten de later de 2-0 scoorde was het helemaal al voorbij. Voor Wolfsburg werd het allemaal nog wel wat pijnlijker, omdat wederom Lewandowski, Thomas Müller en Douglas Costa de score in de tweede helft naar 5-0 tilden.

Borussia Dortmund behaalde deze week groepswinst in de Champions League, door bij Real Madrid in de slotminuten de 2-2 te maken. Zaterdag had het een team eenzelfde scenario in huis, op bezoek bij 1. FC Köln. Dortmund keek door een treffer van spits Arjoms Rudnevs lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar Marco Reus nam zijn team in de slotminuten bij de hand. De international tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker. Zo hield Dormund een positief gevoel over aan de wedstrijd, maar feit is dat de ploeg blijft aanmodderen in de middenmoot. De achterstand op Bayern en Leipzig bedraagt namelijk acht punten.

Hamburger SV heeft voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij gewonnen in de competitie. De Noord-Duitse ploeg pakte vorige week drie punten en heeft dankzij Filip Kostic ook vandaag een mooi resultaat geboekt. De oud-speler van FC Groningen nam in de 69ste minuut de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening tegen FC Augsburg. Door een rode kaart van Lewis Holtby in de 44ste minuut speelde HSV meer dan een helft met tien man, maar dat maakte voor het eindresultaat dus niets uit.

Het ontslag van trainer Norbert Meier, die na vijf nederlagen op rij deze week op straat werd gezet bij SV Darmstadt 98, heeft nog geen effect gesorteerd. De uitwedstrijd tegen SC Freiburg, dat achtste staat, ging namelijk met 1-0 verloren. Een late strafschop van Nils Petersen maakte het verschil. Door het verlies is Darmstadt van de zestiende naar de achttiende plaats gezakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen