Rosicky tekent bij Arsenal

23 mei 2006, 13:37

De Tsjech Tomas Rosicky speelt de komende seizoenen bij Arsenal. De middenvelder van Borussia Dortmund en het Tsjechische nationale elftal heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij de Londense topploeg. Hoeveel Arsenal betaalt voor de 25-jarige Rosicky, die in Dortmund nog een contract had tot medio 2008, is niet bekend.

Lange tijd leek het Spaanse Atletico Madrid de beste papieren te hebben om Rosicky in te lijven, maar uiteindelijk heeft Arsenal aan het langste eind getrokken. De Britse ploeg toonde zich direct slagvaardig. "Ik ben heel blij met deze transfer, dit is een grote dag voor mij", zegt Rosicky over zijn overstap. "Arsenal is de beste club van Europa en ik zal er alles aan doen om de club prijzen te bezorgen."

"De ploeg heeft dit seizoen in de Champions League laten zien waartoe het in staat is. We hebben veel jonge spelers met veel potentie en ik denk dat we volgend seizoen nóg beter kunnen presteren", aldus de optimistische Tsjech.

Arsenal-manager Arsene Wenger toonde zich uiteraard zeer blij met zijn aanwinst. "Tomas heeft een geweldige techniek, kan veel met een bal en heeft een fantastische pass in de benen. Bovendien heeft hij veel internationale ervaring. We kijken er naar uit om hem na het WK in Londen te begroeten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen