Vardy pijnigt City met eerste hattrick in bijna vijf jaar

10 december 2016, 20:23

Na een reeks van vijf wedstrijden waarin slechts twee punten werden gepakt heeft landskampioen Leicester City weer eens een driepunter gescoord in de Premier League. De formatie van manager Claudio Ranieri deed dat zaterdag gelijk op imponerende wijze: dankzij een sterk begin werd in het eigen King Power Stadium met 4-2 gewonnen van Manchester City.

Met 24 doelpunten had Jamie Vardy afgelopen seizoen een groot aandeel in de verrassende Premier League-titel van Leicester City, maar deze jaargang verloopt tot dusver minder goed voor hem. De 29-jarige spits stond tot vanavond zelfs al drie maanden droog, maar wist de negatieve spiraal tegen Manchester City te doorbreken. Hij schitterde gelijk met een hattrick.

Al binnen vijf minuten stond Leicester City met 2-0 voor. Vardy opende in de derde minuut de score met een schot in de verre hoek. Met een handige beweging verlengde Riyad Mahrez de bal tot bij landgenoot Islam Slimani, die op zijn beurt Vardy in stelling bracht met een steekpass. Andy King verdubbelde twee minuten later de voorsprong voor Leicester. Na een verre inworp kreeg de middenvelder de bal voor de voeten net buiten het strafschopgebied en hij maakte het af met een fraaie knal, die via de vingertoppen van City-keeper Claudio Bravo in het doel belandde.

Manchester City wist de schade niet meer weg te werken. Leicester City liep zelfs nog verder uit. In de twintigste minuut lag het achterin helemaal open bij de bezoekers, wat Mahrez de gelegenheid gaf om Vardy te bereiken. De spits omspeelde Bravo, om de 3-0 binnen te schieten. Twaalf minuten voor tijd voltooide Vardy zijn hattrick. Na een slechte terugspeelbal van John Stones op Bravo raakte de Leicester-topscorer van het vorige seizoen uit een moeilijke hoek de paal, waarna de bal over de doellijn rolde. De arbitrage nam dat in eerste instantie niet waar, maar de doellijntechnologie maakte de 4-0 alsnog een feit. Voor Vardy is dit zijn eerste hattrick sinds februari 2012, toen hij nog in de vijfde klasse speelde bij Fleetwood Town. Aleksandar Kolarov (vrije trap) en Nolito deden in de slotfase nog iets terug namens Manchester City, maar een echte comeback zat er niet meer in.

Voor Manchester City is het de tweede nederlaag op rij in de Premier League, na de verloren kraker van vorige week tegen Chelsea (1-3). De ploeg van manager Pep Guardiola staat met dertig punten derde in de Engelse competitie. Dat zijn er vier minder dan koplopers Arsenal en Chelsea. Arsenal won eerder op de dag met 3-1 van Stoke City, Chelsea speelt zondag nog thuis tegen West Bromwich Albion. Leicester heeft nu zestien punten en is daarmee de nummer veertien van Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen