Ramos ook tegen Deportivo in slotfase belangrijk

10 december 2016, 22:49   Bijgewerkt: 11 december 2016, 00:48

Voor de tweede speelronde op rij is Sergio Ramos in de extra tijd goud waard gebleken voor Real Madrid. De verdediger bezorgde zijn Spaanse werkgever zaterdag met een laat doelpunt een 3-2 thuiszege op Deportivo la Coruna. Vorige week in El Clásico kopte Ramos Real Madrid op de valreep al naast FC Barcelona (1-1).

Gareth Bale was er tegen Deportivo niet bij vanwege een blessure en coach Zinedine Zidane gunde Luka Modric, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo rust met het oog op het WK voor clubs in Japan dat volgende week zijn ontknoping kent. Zonder deze vier belangrijke spelers leek de Champions League-houder zaterdag punten te gaan morsen tegen Deportivo.

Bij rust was het nog 0-0 in het Estadio Santiago Bernabeu en daarmee mocht Real blij zijn. De bezoekers raakten voor de pauze namelijk twee keer de paal. In de 29ste minuut trof de Costa Ricaan Celso Borges via de vingertoppen van zijn landgenoot Keylor Navas de staander. Zes minuten later had hij weer pech, ditmaal kopte hij de bal tegen de paal na een vrije trap.

Alvaro Morata, bij afwezigheid van de BBC de diepe spits van Real, zorgde vijf minuten na rust voor de 1-0. De oud-speler van Juventus trof doel van buiten het strafschopgebied. Deportivo, met Ryan Babel in de basis, boog de achterstand binnen een kwartier om in een 1-2 voorsprong dankzij twee treffers van Joselu. De invaller was bij de 1-1 trefzeker met een schot vanaf de rand van het penaltygebied, bij de 1-2 scoorde hij na een snelle uitbraak.

Real ging in de resterende 25 minuten op jacht naar de volle drie punten en slaagde in deze missie, al vielen de doelpunten pas in de slotfase. Invaller Mariano Diaz kopte in de 84ste minuut, na een voorzet van Lucas Vazquez, de 2-2 op het scorebord. In de tweede minuut van de extra tijd legde Ramos met een rake kopbal uit een hoekschop van Toni Kroos de eindscore vast op 3-2. Real bleef zodoende voor de 35ste keer op rij ongeslagen, waarmee het clubrecord dat aan het einde van de jaren tachtig werd neergezet onder leiding van Leo Beenhakker werd verbroken.

Door de winst neemt Real weer een voorsprong van zes punten op nummer twee FC Barcelona, dat eerder op de dag met 0-3 won bij Osasuna. Voor de koploper was de ontmoeting met Deportivo de laatste competitiewedstrijd van 2016 vanwege het WK voor clubs in Japan. Real speelt op donderdag in de halve finale tegen Club America of Jeonbuk Hyundai Motors. De eindstrijd staat gepland voor zondag 18 december in Yokohama.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen