Schmidt na twintig maanden terug: "Volkslied speciaal"

11 december 2016, 10:12

Begin april 2015 speelde Doke Schmidt zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal van sc Heerenveen, daarna was hij lange tijd uitgeschakeld vanwege blessureleed. Nadat de 24-jarige verdediger afgelopen maandag bij de beloften voor het eerst weer negentig minuten had gespeeld, maakte hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-1 winst) na twintig maanden zijn rentree in de A-selectie.

Schmidt mocht in de basis beginnen tegen Excelsior. Tijdens de warming-up kriebelde het wel even bij hem, al deed de reactie van het publiek hem goed. "De mensen zongen voor me, dat was een mooi moment en geeft aan dat ze me nog niet vergeten waren. Als de bal eenmaal rolt, is er geen tijd meer om nerveus te zijn", aldus Schmidt op de officiële website van sc Heerenveen.

Dat Schmidt aan de aftrap verscheen, kwam omdat Jeremiah St. Juste en Shay Facey geblesseerd zijn. Hij had niet direct gerekend op een basisplek. "Na mijn wedstrijd met de beloften hoopte ik weer bij de wedstrijdselectie te zitten, maar dat ik meteen zou spelen had ik niet verwacht", vervolgt de verdediger. Vrijdag bracht coach Jurgen Streppel hem echter op de hoogte van zijn basisplaats, een dag nadat hij op de training met Joost van Aken al het centrale verdedigingsduo had gevormd. "Iedereen weet hoe lang ik geblesseerd ben geweest. Hier doe je het voor, het is genieten om weer in het stadion te spelen."

Tegen Excelsior speelde Schmidt meteen de hele wedstrijd. "De trainer vroeg me nog of ik het negentig minuten zou redden en ik zei 'jawel'. Het voelt wel goed, ik had een beetje last van mijn kuiten, zat tegen kramp aan, maar dat is er niet van gekomen. Ik heb zojuist een ijsbad gehad voor het herstel, dat moet goed komen." Schmidt kreeg te maken met Excelsior-spits Nigel Hasselbaink. "Hij is slim, ging de hele tijd achter me lopen en op het moment dat de bal gegeven werd kroop hij naast me en dan is hij ook redelijk sterk. Het was opletten, ook omdat één van hun middenvelders steeds opkwam, die moesten wij opvangen."

Schmidt kijkt met een fijn gevoel terug op de avond. "Wat het mooiste was? Nou, dat is een cliché, maar de drie punten zijn belangrijk. Als ik eerlijk ben was het volkslied voor de wedstrijd heel speciaal. Het was fijn om er weer bij te staan." Of Schmidt komende dinsdag in de KNVB Beker tegen IJsselmeervogels weer speelt, weet hij nog niet. "Ik voel me nu wel goed, maar moet ook eerlijk zijn. Ik heb anderhalf jaar niet gespeeld en als ik dinsdag speel, wordt het wel mijn derde wedstrijd in ruim een week tijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen