Siem de Jong: "Als invaller werk ik net zo hard"

11 december 2016, 13:06

Toen Siem de Jong zaterdag in de 64ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles bij PSV binnen de lijnen kwam voor Gaston Pereiro waren er fluitconcerten te horen in het Philips Stadion. De aanvallende middenvelder weet niet of die voor hem bestemd waren, maar slechts vier minuten na zijn entree bewees hij in elk geval zijn waarde. De Jong tekende voor het enige doelpunt in de ontmoeting met de hekkensluiter (1-0).

"Ik weet niet of die fluitconcerten voor mij waren. Het kon ook komen doordat er een aanvaller uitging voor een middenvelder. Misschien had het publiek liever gezien dat er een verdediger voor een aanvaller werd gewisseld. Het is natuurlijk nooit leuk, maar ik kan niet zeggen waarvoor het precies was. Ik leed er niet onder. Ik moet mijn eigen wedstrijd spelen en gelukkig was ik belangrijk voor het team. Daar ben ik blij om", aldus De Jong bij de NOS. Hij maakte tegen Go Ahead zijn eerste goal voor het eerste elftal van PSV. "Het was een bevrijdende treffer, ook voor de wedstrijd. We hadden drie punten nodig en ik had misschien wel een doelpunt nodig."

De Jong baalt ervan dat hij invaller was tegen Go Ahead. "Je hoopt altijd te spelen, zeker na de belasting van dinsdag", reageert de oud-Ajacied, doelend op het Champions League-duel met FC Rostov. Ook toen begon hij als bankzitter. "De trainer kwam wel naar mij toe en zei dat ik meer energie had en feller oog bij een invalbeurt. Hij hoopte dat dit nu weer zo zou zijn. Als ik begin, zou het misschien net iets te lang zijn voor mij. Ik wil echter graag spelen en als invaller werk ik net zo hard."

Volgende week gaat De Jong met PSV op bezoek bij Ajax, waar hij doorbrak als profvoetballer. De middenvelder hield nekklachten over aan het treffen met Go Ahead. "Bij een corner kreeg ik een beuk in mijn rug, waarbij mij nek achterover sloeg. Deze werd gelijk stijf in de wedstrijd. Het was een beetje pijnlijk, maar ik hoop dat het niet te veel is", vervolgt De Jong. "Tegen Ajax hoop ik te starten. Het is een mooie wedstrijd om het jaar mee af te sluiten en een bijzonder duel voor mij."

De Jong weet wel dat het tegen Ajax beter moet dan tegen Go Ahead. "We hebben tegen Go Ahead de eerste helft gecontroleerd. Zij groeven zich helemaal in en schoten alles weg, daar kom je niet zomaar doorheen. Maar het moet wel beter, na rust waren we heel slordig. Dan moet je de 1-0 eruit slepen en dat hebben we gelukkig gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen