WK clubs: Kashima na rust langs Mamelodi Sundowns

11 december 2016, 13:30

Kashima Antlers heeft zich als laatste in de halve finale van het WK voor clubs in Japan gespeeld. De Aziaten, als Japanse kampioen geplaatst voor de mondiale titelstrijd in eigen land, rekenden zondag in de kwartfinale in Osaka af met de Afrikaanse kampioen Mamelodi Sundowns. Het werd 2-0.

Mamelodi Sundowns was voor rust de betere ploeg in het Suita City Football Stadium, maar de Zuid-Afrikanen wisten dat niet in de score uit te drukken. In het tweede bedrijf trok Kashima Antlers het initiatief naar zich toe, wat in de 63ste minuut tot de 1-0 leidde van Yasushi Endo. De middenvelder scoorde nadat Shoma Doi de bal had breed gelegd met zijn hoofd. De inzet van Endo ging recht op Mamelodi-keeper Denis Onyango af, maar hij liet het leder toch glippen. Invaller Mu Kanazaki maakte er in de slotfase nog 2-0 van.

In de halve finale speelt Kashima Antlers tegen Atlético Nacional uit Colombia. In de andere halve eindstrijd treft Real Madrid het Mexicaanse Club América, dat eerder op de dag in de kwartfinale met 2-1 won van Jeonbuk Motors uit Zuid-Korea. Als kampioenen van respectievelijk Europa en Zuid-Amerika zijn Real Madrid en Atlético Nacional rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen