Kuyt moet in Alkmaar plaatsnemen in de dug-out

11 december 2016, 13:25   Bijgewerkt: 11 december 2016, 13:35

Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Fenerbahçe en daarmee de uitschakeling in Europa heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst een opvallende keuze gemaakt voor zijn basisopstelling voor het pittige uitduel met AZ. Dirk Kuyt begint als wissel in Alkmaar en wordt vervangen door Steven Berghuis.

Het is niet helemaal duidelijk of Kuyt met fysieke klachten kampt, maar het is toch opvallend dat Van Bronckhorst de aanvoerder gepasseerd heeft. Berghuis krijgt door de absentie van de Katwijker de kans om het te laten zien, tegen zijn oude club. Feyenoord, dat zich door de Europese eliminatie volledig kan focussen op de titelrace, moet het nog steeds stellen zonder Sven van Beek en Kenneth Vermeer. Verrassend genoeg keert Terence Kongolo al terug in de wedstrijdselectie.

Waar Feyenoord een kater zal hebben overgehouden aan de 0-1 tegen Fenerbahce, heeft AZ zal een flinke boost gekregen dankzij de 3-2 zege op Zenit St. Petersburg, die goed was voor overwintering in de Europa League. Toch kent coach John van den Brom nog wel wat defensieve problemen. Jop van der Linden, Ron Vlaar en Rens van Eijden zijn er stuk voor stuk nog niet bij. Ook Mats Seuntjens heeft het duel met Feyenoord niet gered. Hij wordt in de basis vervangen door Joris van Overeem.

Vanaf 14.30 uur gaan AZ en Feyenoord de strijd met elkaar aan in het AFAS Stadion, waar Björn Kuipers de scheidsrechter van dienst is. Voor de Alkmaarders is het zaak om hun plaats in de subtop te verstevigen, terwijl de Rotterdamse bezoekers nog altijd hun koppositie verdedigen.

Opstellingen

AZ: Rochet; Johansson, Luckassen, Wuytens, Haps; Van Overeem, Mühren, Rienstra; Bel Hassani, Weghorst, Tankovic.

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Van der Heijden, Botteghin, Nelom; Vilhena, El Ahmadi, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Elia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen