Vitesse wint in saaie wedstrijd op Kasteel van Sparta

11 december 2016, 14:26   Bijgewerkt: 11 december 2016, 14:45

Het lukte Sparta en Vitesse niet om het publiek te vermaken. Het Kasteel zat goed gevuld met Rotterdamse en Arnhemse supporters, maar zij werden niet verwend. De beide ploegen kozen voor een behoudende speelwijze en dit kwam het spelvreugde niet ten goede. Na anderhalf uur spelen zonder echte kansen wist Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel in de slotfase een corner binnen te koppen. Zo kreeg de wedstrijd toch een winnaar, want Vitesse liep met een 0-1 zege van het veld af.

Vitesse won in augustus voor het laatst een uitwedstrijd, terwijl Sparta in augustus haar enige thuisnederlaag leed. Voor aanvang leek Sparta dus favoriet, ondanks dat Vitesse enkele plaatsen hoger stond op de ranglijst van de Eredivisie. Het lukte beiden middenmoters in de eerste helft niet om het publiek te vermaken. Behoudens een afstandsschotje van Adnane Tighadouini waren er geen hoogtepunten te ontdekken, en dus zochten de ploegen na 45 lange minuten met een 0-0 tussenstand de kleedkamers weer op.

Ook de nodige invallers konden de wedstrijd geen impuls geven. Het spel was niet om aan te zien en de wedstrijd leek in een 0-0 te gaan eindigen. Plots was daar als een duveltje uit een doosje Van Wolfswinkel die een corner binnen kopte. Invaller Mathias Pogba had in de laatste seconden de 1-1 kunnen maken, maar hij kopte naast. Sparta-middenvelder Stijn Spierings kreeg in de blessure tijd zelfs nog rood, en dus was het een dag om snel te vergeten voor de Rotterdamse club.  De wedstrijd die geen winnaar had verdiend eindigde zodoende in een 0-1 voor Vitesse. Beide ploegen kunnen zich richten op hun bekerwedstrijd van komende week. In de achtste finales treft Vitesse Jodan Boys en moet Sparta tegen Heracles voetballen.