Feyenoord geeft show weg: "Doen echt niet onder voor Ajax"

11 december 2016, 21:30

Na de zestien speelronde in de Eredivisie staat dezelfde ploeg bovenaan als na de vorige vijftien speelronden het geval was: Feyenoord. De Rotterdamse koploper speelde zondagmiddag de pannen van het dak tegen AZ (0-4 winst), terwijl rivaal Ajax met 1-0 bij FC Twente verloor. De status als Herbstmeister kan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nu niet meer ontgaan. En wat ook duidelijk is: er kan weer verder gebouwd worden op het optreden in het AFAS Stadion.

Toornstra: "0-7 was niet raar geweest"

In de mixed zone van het AZ-stadion vroeg FCUpdate.nl aan Jens Toornstra of hij de klinkende zege in Alkmaar Feyenoords beste wedstrijd van het seizoen vond. "Dat had het wel kunnen zijn, als we nog meer doelpunten hadden gemaakt. Tegen FC Groningen en Sparta (0-5 en 6-1, red.) wonnen we ook dik en speelden we ook heel goed. Maar dit was ook uitstekend: een uitslag als 0-7 was niet eens raar geweest. We hebben het gewoon erg goed gedaan."

Berghuis: "Doen echt niet onder voor Ajax"

Steven Berghuis mocht voor het eerst sinds 6 november (Go Ahead Eagles-uit) weer in de basis starten en maakte de belangrijke eerste goal, tegen zijn oude club. "Deze overwinning is weer een heel mooi moment, waarop we kunnen voortborduren", aldus Berghuis, die weet dat nummer twee Ajax het volgende week tegen PSV moet opnemen. "Ajax gaat nog veel wedstrijden winnen, ze hebben echt veel kwaliteit. Maar dat hebben wij óók. Wij doen echt niet onder voor Ajax."

Van der Heijden wachtte al tijdje op eerste goal

De 0-2 werd geproduceerd door Jan-Arie van der Heijden, die het hele veld overstak en, met enig fortuin, trefzeker was. Dat was voor hem een primeur. "Dit is wel lekker. Ik wachtte al een tijdje op mijn eerste goal voor Feyenoord en nu is het gelukkig gebeurd. Ik ben er zeer blij mee", glimlacht Van der Heijden, die genoten heeft van het optreden van Feyenoord. "Het goede gevoel is weer gegroeid. We hebben veel vertrouwen in elkaar."

[photo,103222,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen