'Happy man' Jørgensen: koning van de goals én de assists

12 december 2016, 07:36   Bijgewerkt: 12 december 2016, 09:12

De topscorerslijst en de lijst met daarop de assistkoningen, dat zijn klassementen waar je als speler maar wat graag hoog op genoteerd wil staan. Nicolai Jørgensen is er echter in geslaagd om na zestien speelronden in de Eredivisie bovenaan te staan op beide lijstjes. Na de uitwedstrijd tegen AZ (0-4 winst) staat de spits van Feyenoord al op twaalf doelpunten en zeven assists. "Ik ben een happy man."

Beter en beter

Jørgensen nam Feyenoord, niet voor de eerste keer, op sleeptouw. Hij toonde zich niet alleen een handig aanspeelpunt, maar ook een uitstekende voorbereider en een geslepen afmaker. "Het gaat beter en beter. Dit was een van mijn beste wedstrijden. Het combineren met het team ging echt lekker. Ik ben hier zeer gelukkig mee", glimlacht de Deen in gesprek met FCUpdate.nl. "We speelden als team een hele goede wedstrijd. Of het de beste van het seizoen was? Daar mogen anderen over oordelen. Hij staat zeker in mijn top-drie."

Twaalf goals en zeven assists, het zijn prachtige cijfers voor de man die afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro werd gekocht van FC Kopenhagen. Als hij moest kiezen tussen een assist en een doelpunt, dan hoeft Jørgensen niet lang na te denken. "Een assist is bijna net zo mooi als een goal, maar als je spits bent zijn doelpunten toch net nog even wat lekkerder. Maar met assists ben je ook zeer belangrijk voor het team. Dat is altijd mooi."

"Met of zonder Dirk, we zijn sterk"

Daarmee is een bruggetje te slaan naar Dirk Kuyt, die opvallend genoeg door Giovanni van Bronckhorst gepasseerd werd voor het uitduel met AZ. Zonder de aanvoerder draaide de motor van de Rotterdammers op volle toeren. "Het ging heel goed met het team, maar we hebben met Dirk binnen de lijnen ook veel goede wedstrijden gespeeld. Ik vind het altijd fijn om met hem te spelen. Toch heb ik tijdens de wedstrijd tegen AZ niet echt aan hem gedacht, omdat ik dan professioneel moet zijn en aan het team moet denken. Maar met of zonder Kuyt, we hebben een sterk team. Ik ben ervan overtuigd dat hij weer genoeg minuten zal krijgen."

Jens Toornstra over Jørgensen

De enige speler in de Eredivisie die naast Jørgensen ook op zeven assists staat, is Jens Toornstra. De middenvelder annex rechtsbuiten van Feyenoord geniet van de samenwerking met de spits. "Hij is een lekkere speler voor ons. Hij is heel doelgericht en de doelpunten die hij maakt zijn ook altijd belangrijk. Zijn komst is goed voor ons geweest", aldus Toornstra, die in de zomer al heel snel zag dat Jørgensen veel kwaliteiten in huis heeft. "Hij had al een naam en was al international. We wisten al dat hij wat kon. Gelukkig laat hij dat ook al vanaf het begin zien. Hij toont ook altijd op de trainingen dat hij makkelijk kan scoren."

Door: Koen Jans

[photo,103247,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen