Cavani voorkomt nederlaag Paris Saint-Germain tegen Nice

11 december 2016, 22:41

De Franse topper tussen Paris Saint-Germain en OGC Nice leverde zondag geen winnaar op: 2-2. PSG kwam zelfs met 0-2 achter, maar wist dat in de tweede helft te herstellen. Monaco is daardoor dichter bij koploper Nice gekomen.

Nice deed in de eerste helft goed mee en kwam via een wonderschoon doelpunt op voorsprong. Wylan Cyprien liet de doelman van PSG kansloos met een goed gemikte vrije trap. Op slag van rust profiteerde Alassane Pléa optimaal van defensief geklungeld van PSG, waarmee hij Nice met een 0-2 voorsprong de rust in liet gaan.

In de tweede helft kwam de thuisploeg een stuk beter voor de dag. PSG liet Nice niet meer aan het voetballen. Edinson Cavani bracht de spanning direct na rust terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Een half uur voor het einde zorgde Cavani ook voor de 2-2 door vanaf twee meter binnen te tikken.

Nice blijft bovenaan staan in de Franse competitie na het gelijkspel. Het heeft veertig punten uit zeventien wedstrijden. Monaco staat op een punt achterstand. PSG heeft vier punten minder dan Nice.