Jodan Boys neemt liefst 2.500 fans mee naar Vitesse

12 december 2016, 09:12

Voor het bekerduel tussen Vitesse en cvv De Jodan Boys van komende woensdag vindt een heuse volksverhuizing plaats. Er reizen namelijk 2.500 fans van de amateurclub uit Gouda mee naar Arnhem voor het unieke duel van de amateurs in de achtste finales van de KNVB Beker.

Maar liefst 2.500 supporters van De Jodan Boys zullen aanwezig zijn in de Gelredome. Vanuit Gouda gaan twintig dubbeldekbussen naar Arnhem. "We beleven een fantastisch sprookje. De kaarten gingen als zoet broodjes over de toonbank. Het is prachtig om te zien hoe de wedstrijd leeft, en niet alleen bij onze eigen leden.  De gemeenteraad heeft zelfs een vergadering verzet zodat de burgemeester, wethouders en de raad mee kunnen", zegt Marco Kastelein, de voorzitter van de hoofdklasser, vol trots in een persbericht.

Wat de uitslag ook wordt in de Gelredome, het zal voor De Jodan Boys sowieso een feest worden in Arnhem. "Jodan Boys is de laagst spelende achtste finalist in de KNVB-beker, dus we hebben niets te verliezen", aldus Kastelein, wiens club in de vorige ronde een sensatie realiseerde in Deventer. "In de vorige ronde speelden we een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles en werden we gesteund door ongeveer 1.000 supporters. Deze keer gaan er nóg veel meer fans mee. Het belooft een geweldige dag te worden. Niet alleen voor de club, maar voor heel voetbalminnend Gouda."

Verder nog grappig is het feit dat een keurslager elke supporter die meereist een een broodje bal aanbiedt, die gedraaid is door de selectiespelers en de trainer van De Jodan Boys. Ook heeft een bakker een Jodan Boys-tompouce geïntroduceerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen