Chapecoense-keeper postuum uitgeroepen tot beste speler

13 december 2016, 07:43

Danilo is één van de spelers van Chapecoense die onlangs om het leven kwamen bij het tragische vliegtuigongeluk in Colombia, waarbij een groot deel van de staf en selectie van de Braziliaanse club om het leven kwam. De keeper is na zijn overlijden postuum uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Brazilië.

Danilo kreeg in de online poll, waarbij de Braziliaanse voetbalfans konden stemmen op de speler die in hun ogen het beste was tijdens het afgelopen seizoen, 48 procent van de stemmen. De moeder van de overleden doelman nam de prijs tijdens de ceremonie in Rio de Janeiro in ontvangst. "Ik wil iedereen bedanken voor hun medeleven", sprak de geëmotioneerde moeder.

Marcos Danilo Padilha, kortweg dus Danilo, bereikte met Chapecoense de finale van de Copa Sudamericana. Toen de Braziliaanse club op weg naar Medellín was voor de eindstrijd van de 'Zuid-Amerikaanse Europa League' tegen Atlético Nacional, sloeg het noodlot toe. Samen met zeventig andere inzittenden kwam Danilo om het leven. Zes personen overleefden het drama, waaronder drie spelers van Chapecoense.

Danilo was in de halve finale van de Copa Sudamericana zeer belangrijk voor Chapecoense met een late en spectaculaire redding tegen San Lorenzo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen