Geplaagd ADO 'als voorbereiding op Sparta' naar De Kuip

14 december 2016, 14:39

Voor veel clubs is het bekertoernooi een unieke kans om iets moois te presteren, maar ADO Den Haag lijkt woensdagavond tegen Feyenoord toch voornamelijk de schade te willen beperken. Volgens verdediger Tom Beugelsdijk is de eredivisiewedstrijd van komend weekend tegen Sparta Rotterdam belangrijker dan het duel in De Kuip.

"Als ik zou mogen kiezen, is Sparta honderd keer belangrijker voor me", spreekt aanvoerder Beugelsdijk klare taal bij de NOS. "De wedstrijd tegen Feyenoord is een hele mooie pot als voorbereiding op Sparta. We moeten vertrouwen opdoen. Als we een goede wedstrijd spelen, nemen we dat mee naar Sparta."

Trainer Zeljko Petrovic vindt dat ADO niet met angst het veld van De Kuip moet betreden. "Ga gewoon genieten. Natuurlijk moet je je aan de afspraken houden en je mannetje volgen, maar je moet vooral genieten", zegt hij. De coach weet dat ADO ondermaats presteert. "Ik wil vijftig procent van de instelling die ik zie op de trainingen, terugzien in de wedstrijd. We kunnen veel beter spelen dan we de afgelopen wedstrijden lieten zien. Soms loopt het niet lekker, dat is nu eenmaal zo. Ik probeer ze altijd te vertellen: ga gewoon voetballen. Dan kunnen we misschien iets halen deze week. Ik wil een beter ADO zien dan de afgelopen weken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen