Vitesse eindigt Gouds sprookje met glansrol Tighadouini

14 december 2016, 21:57

Hoofdklasser Jodan Boys wist in de vorige speelronde van de beker Go Ahead Eagles uit te schakelen, en mocht het in de achtste finale opnemen tegen Vitesse. In de Gelredome streden beide ploegen om een plaats in de kwartfinale, maar een nieuwe stunt voor amateurclub Jodan Boys zat er niet in. Vitesse won in eigen huis met 4-0, en boekte zo haar derde overwinning op rij.

Eenvoudig Marokkaans international Adnane Tighadouini keerde afgelopen zomer terug bij Vitesse, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Vitesse huurt de linksbuiten van Málaga, dat hem voor meer dan een miljoen euro van NAC Breda kocht. Vitesse heeft tevens een optie tot koop afgedwongen op de aanvaller, maar het is de vraag op de Arnhemse club deze zal lichten. Tot nu toe is het nog niet heel overtuigend bij Tighadouini, maar hij kreeg tegen Jodan Boys opnieuw de kans om zich te bewijzen.

Na rust leek Vitesse vastberaden om het publiek nog een helft lang goed te vermaken, en ging het vol in de aanval. Een schot van Baker schampte de lat, en even later werd Vitesse-spits Yuning Zhang gevloerd door Levi Marengo. Het resultaat was een rode kaart voor Jodan Boys-verdediger Marengo en een penalty voor Vitesse. Baker schoot de penalty goed binnen, en de tien overgebleven spelers van Jodan Boys wisten dat het nog een lange tweede helft zou worden.

Het duurde slechts vier minuten tot de 4-0 op het scorebord stond: debutant Lassana Faye zette de bal voor en Milot Rashica knikte knap binnen. Kopballen van Guram Kashia en Kelvin Leerdam troffen vervolgens geen doel, en een schot van Tighadouini vloog rakelings voorbij de kruising. Ook invallers Nathan en Mohammed Osman wisten hun kansen niet om te zetten in goals, een verdere afstraffing bleef Jodan Boys en haar fans dus bespaard. De wedstrijd eindigde in 4-0 voor Vitesse en het sprookje van Jodan Boys eindigt dus in Arnhem. Vitesse kan zich richten op het laatste uitduel van 2017, komende zaterdagavond tegen Feyenoord.

[photo,103315,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen