Hoofdrol voor Kuyt bij gemakkelijke zege Feyenoord

14 december 2016, 22:38

Het decor en het scenario waren hetzelfde, maar voor Feyenoord was de afloop gelukkig anders. Voor de tweede keer binnen één week, na de wedstrijd van vorige week tegen Fenerbahçe, stond er in De Kuip een alles-of-niets wedstrijd op het programma. Dit keer werd het middels een even gemakkelijke als comfortabele 5-1 zege alles, waardoor de Rotterdammers de winterstop ingaan als winterkampioen en kwartfinalist in de beker: een scenario waar trainer Giovanni van Bronckhorst voorafgaand aan het seizoen zelfs met een foeilelijke roze glitterpen voor had getekend.

Afgelopen zondag tegen AZ sprankelde Feyenoord al, zij het zonder zijn aanvoerder Dirk Kuyt. Van Bronckhorst besloot de aanvaller te passeren, en dus was het de vraag of Kuyt tegen ADO wel weer vanaf het begin aan mocht treden. Het antwoord: ja, en dat wierp zijn vruchten af ook. Met twee benutte penalty's en een intikker had de aanvoerder namelijk een ruim aandeel in de ruime zege van 'zijn' Feyenoord.

Nadat opnieuw Kuyt vrij mocht aanleggen in het strafschopgebied, dit keer met de rechtervoet, zijn bal belandde recht in de handen van keeper Zwinkels, was het na ruim een half uur spelen plots wel raak. ADO-verdediger Meißner lag aan de basis van dit doelpunt, door de bal knullig bij Toornstra in te leveren. Uit die actie volgde een corner, die uiteindelijk door Jørgensen op aangeven van El Ahmadi raak kon worden gekopt. Het bleek het begin te zijn van een gemakkelijke avond voor de Rotterdammers.

Beide teams waren de kleedkamer nog maar nauwelijks uit, of de voorsprong werd door Feyenoord verdubbeld. Uit een voorzet van Nelom raakte Toornstra de lat, maar Jørgensen was even daarvoor al aan zijn shirt getrokken door, opnieuw, Meißner. De ADO-verdediger eiste daarmee opnieuw een negatieve hoofdrol op en hielp Feyenoord nadrukkelijk in het zadel. De toegekende penalty was namelijk een kolfje naar de hand van Dirk Kuyt, die Zwinkels de verkeerde hoek in stuurde.

Het slotakkoord was echter voor aanvoerder Dirk Kuyt. Nadat de doorgebroken uitblinker werd gevloerd door doelman Zwinkels, die dankzij de nieuwe regelgeving géén rode prent ontving, legde Kuyt succesvol aan voor zijn derde van de avond. Het recept daarbij was hetzelfde als bij de eerste penalty; Kuyt stuurde Zwinkels -vanuit zijn optiek- de rechterhoek in en koos zelf de linker. Dat Kastaneer vervolgens nog wat terug kon doen voor ADO was enkel voor de statistieken: 5-1.

Trainer Van Bronckhorst kan daardoor in de laatste wedstrijd voor de winterstop, aanstaande zaterdag thuis tegen Vitesse, absoluut niet meer om zijn aanvoerder heen. Kuyt bewees zijn waarde vanavond eens te meer voor Feyenoord, waardoor veel fans met het gevoel huiswaarts keerden dat de herdershond, met de langste adem, uiteindelijk veel te sterk bleek voor de in het begin nog zo fel blaffende puppy.

[photo,103318,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen