'Contracten Klaassen en El Ghazi bevatten illegale clausule'

15 december 2016, 09:33

In de contracten van Davy Klaassen en Anwar El Ghazi zijn illegale clausules opgenomen, zo meldt de Deense krant Politiken op basis van documenten van Football Leaks. Zaakwaarnemer Sören Lerby zou er financieel op vooruit gaan wanneer deze spelers naar een andere club vertrekken.

Lerby krijgt bij een doorverkoop van Klaassen en El Ghazi een deel van de transfersom, iets wat in Europa verboden is. In het contract van de aanvoerder van Ajax is opgenomen dat zijn zaakwaarnemer 6,25 procent van de transfersom krijgt. Ook krijgt hij zeven procent van het salaris van Klaassen bij Ajax, wat wel volgens de regels is. Het NRC meldt, eveneens op basis van Football Leaks, dat in het contract van Robert Muric eenzelfde clausule zit. ZIjn zaakwaarnemer krijgt maar liefst vijftien procent van een transfersom.

Ajax zelf liet weten niet op de hoogte te zijn van verboden clausules. "We zijn er niet van op de hoogte dat de regels zijn overtreden. We sturen contracten altijd door naar de KNVB en deze zijn zonder enige aanmerkingen geregistreerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen